Η πρεσβεία της Λιβύης στην Αίγυπτο ανέστειλε τη λειτουργία της



Δεκέμβριος 15, 2019. 16:55


Η πρεσβεία της Λιβύης στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της από την Κυριακή για λόγους ασφαλείας.


Μια ημέρα πριν, ο πρόεδρος του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, Αλί Αμπντέλ  Αλί, δήλωσε ότι το Κάιρο θεωρεί την Λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων (Βουλή) στα ανατολικά της χώρας τον μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Λιβύης.


Το υπουργικό συμβούλιο της Λιβύης, που συνεδρίασε στην Τρίπολη, επέκρινε αυτή τη δήλωση.


 «Η πρεσβεία του κράτους της Λιβύης στο Κάιρο, ανακοινώνει στους πολίτες της Λιβύης και τη Λιβυκή Διασπορά στην αδελφική Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, ότι έχει αναστείλει τη λειτουργία της για λόγους ασφαλείας, από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η πρεσβεία σε ανάρτηση στο Facebook.


Μετά την ανατροπή και τη δολοφονία του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη ουσιαστικά έπαψε να λειτουργεί ως ενιαίο κράτος.


Δύο εξουσίες υπάρχουν τώρα στη χώρα. 

Το κοινοβούλιο που εκλέγεται από το λαό βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας,
 ενώ στα δυτικά, στην πρωτεύουσα Τρίπολη,
 η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ,  έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι αρχές του ανατολικού τμήματος της χώρας λειτουργούν ανεξάρτητα από την Τρίπολη και συνεργάζονται με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος επιδιώκει από τον Απρίλιο να καταλάβει την Τρίπολη, σημειώνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.



ria.ru

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr