Η Μόσχα αντιδρά στις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας



Δεκέμβριος 18, 2019. 20:58

Η Ρωσία αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε κυρώσεις οι οποίες δεν έχουν τη νομιμοποίηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την απόφαση της  Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, να εγκρίνει νομοσχέδιο για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας εξαιτίας της αγοράς των S-400.



«Οι μονομερείς κυρώσεις, κατά την άποψή μας, είναι παράνομες. Η πίεση που ασκείται με τη χρήση του μηχανισμού κυρώσεων αντιβαίνει στους κανόνες των διεθνών σχέσεων, οι οποίοι καθορίζονται σε μεγάλο αριθμό διεθνών νομικών εγγράφων και όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.


Η Ζαχάροβα τόνισε  ότι η Μόσχα αντιτίθεται σε μια τέτοια πίεση στην επίλυση των αντιπαραθέσεων με άλλα κράτη.


Νωρίτερα, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας λόγω της αγοράς  των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.


Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απόφαση αυτή. Σημείωσε ότι ένα τέτοιο βήμα είναι έκφραση έλλειψης σεβασμού για τις κυρίαρχες αποφάσεις της Τουρκίας στον τομέα της εθνικής της ασφάλειας.


russian.rt.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr