«Οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν τα ΜΜΕ στη Συρία για τη ρωσική προπαγάνδα»



Δεκέμβριος 31, 2019. 18:56

Μόσχα.

Η Ουάσιγκτον θα διαθέσει 35 εκατομμύρια δολάρια στα «ανεξάρτητα» συριακά μέσα ενημέρωσης, όπως δημοσιεύει η ‘Ρωσία Σήμερα’ στη ρωσική γλώσσα.


Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών,  και ως φαίνεται σχεδιάζεται να πολεμήσουν την ‘προπαγάνδα’ που φέρεται να έχει εξαπλωθεί από τη Ρωσία και την επίσημη κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μόσχα και η Δαμασκός εμποδίζουν το Δυτικό Συνασπισμό να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία και να συλλάβει τις αρχές που είναι υπεύθυνες για ‘εγκλήματα’.


Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα, τα χρήματα θα πάνε προς τη δημιουργία δημοσιευμάτων που θα ωφελούν τη Δύση. 

Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν  «ήπια δύναμη» για να διατηρήσουν το χάος στη Μέση Ανατολή και να ελέγξουν τους πόρους καυσίμων της περιοχής, σημειώνεται χαρακτηριστικά.


russian.rt.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr