Λιβύη: Η κυβέρνηση του Σάρατζ ζητάει από την Τουρκία συστήματα αεράμυνας



Δεκέμβριος  27, 2019. 19:37

Η κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας  της Λιβύης, που εδρεύει στην Τρίπολη υπό του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, ζήτησε από την Τουρκία να την προμηθεύσει με συστήματα αεράμυνας για την αντιμετώπιση των αεροπορικών επιδρομών του εθνικού στρατού της Λιβύης.



Το υπουργικό συμβούλιο της Τρίπολης επιθυμεί, επίσης, η τουρκική πολεμική αεροπορία, στην οποία παραχωρεί τα αεροδρόμιά της, να καλύπτει τις επιτόπιες δυνάμεις της.


«Η κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (προσκείμενη στη Μουσουλμανική Αδελφότητα) ζήτησε από την Τουρκία να παρέμβει από αέρα προκειμένου να σταματήσει την επίθεση του εθνικού στρατού της Λιβύης, καθώς και να προμηθευτεί συστήματα αεράμυνας» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass, βάσει ανώνυμων πηγών.


Νωρίτερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Τρίπολης, ανέφερε ότι το υπουργικό συμβούλιο του Σάρατζ έχει ζητήσει επίσημα από την Άγκυρα «στρατιωτική υποστήριξη στον αέρα, στο έδαφος και στη θάλασσα».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr