Αίτημα του Ράμα στους υπουργούς: Φέρτε πίσω τους ανθρώπους που κατέφυγαν στο Κοσσυφοπέδιο



Δεκέμβριος 5, 2019. 15:27

Μετά από μια έκτακτη συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου στα Τίρανα σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα  έδωσε εντολή στους υπουργούς Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας να καλέσουν τους ανθρώπους που κατέφυγαν στο Κοσσυφοπέδιο και να τους παροτρύνουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.



Ο Ράμα δήλωσε ότι η συνολική κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου,  είναι καλή και κινείται προς βελτίωση.


«Τα ξενοδοχεία φιλοξενούν 4.000 άτομα, 254 στα γυμναστήρια, 6323 βρίσκονται σε σκηνές, 395 βρίσκονται στα κέντρα υγείας και 783 κατέφυγαν στο Κοσσυφοπέδιο.


Σύμφωνα με τον Ράμα, δύο υπουργοί θα μεταβούν στο Κοσσυφοπέδιο και θα προτείνουν τους διαμένοντες προσωρινά σε στρατόπεδο,  να επιστρέψουν παρέχοντάς τους διαμονή σε ξενοδοχείο.


Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 436 άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι σε διάφορα καταφύγια και ο συνολικός πληθυσμός που επλήγη ανέρχεται στα 12.366 άτομα, γράφει το σερβικό δημοσίευμα επικαλούμενα τα αλβανικά ΜΜΕ.


b92.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr