Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Η Γερμανία επαναφέρει τον Στρατιωτικό Ραβίνο στις ένοπλες δυνάμεις
«Γιατί να μην τοποθετηθεί μια μενορά (επτάφωτος λυχνία) σε ένα στρατόπεδο, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο;»

Δεκέμβριος 20, 2019. 19:15

Βερολίνο.


Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την κύρια εβραϊκή οργάνωση της χώρας για την τοποθέτηση στρατιωτικού ραβίνου στις ένοπλες δυνάμεις, λέγοντας ότι είναι ένα ‘ισχυρό μήνυμα’ για τη σημασία της εβραϊκής ζωής στη χώρα.Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ δήλωσε ότι η απόφαση για την αποκατάσταση των θρησκευτικών συμβουλών για τους Εβραίους που υπηρετούν στις δυνάμεις του ομοσπονδιακού στρατού, μετά από έναν και περισσότερο αιώνα, υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευση  της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό στη Γερμανία.


«Αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι για τη διαφορετικότητα και ένα ανοιχτό στρατό», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας σε συνάντηση με το Κεντρικό  Συμβούλιο των Εβραίων στο Βερολίνο.


«Είναι επίσης, ένα ισχυρό σημάδι για την ύπαρξη των Εβραίων στη Γερμανία», πρόσθεσε.


Ο Τζόζεφ Σούστερ, πρόεδρος του Ισραηλιτικού Κεντρικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε ως ‘ιστορική ημέρα’ την υπογραφή, λέγοντας ότι ο Ομοσπονδιακός Στρατός είναι μια αντανάκλαση της γερμανικής κοινωνίας, όπως αναφέρει το Τανγιούγκ.


«Γιατί να μην τοποθετηθεί μια μενορά (επτάφωτος λυχνία) σε ένα στρατόπεδο, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο;», είπε.


Ο γερμανικός στρατός δεν συλλέγει πληροφορίες για τη θρησκευτική συνύπαρξη των μελών του, αλλά εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 300  Εβραίοι, 1.400 Μουσουλμάνοι και 94.000 Χριστιανοί στις ένοπλες δυνάμεις του Ομοσπονδιακού Στρατού.


Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ δήλωσε ότι αναμένει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει το μέτρο στις αρχές του επόμενου έτους.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr