Ρωσία και Συρία άρχισαν ναυτικές ασκήσεις



Δεκέμβριος 17, 2019. 09:33

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και οι ναυτικές δυνάμεις της Συρίας έχουν αρχίσει τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων ανοικτά των συριακών ακτών. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ρωσικής ναυτικής βάσης στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι επελέγη για τις ναυτικές ασκήσεις η Μεσόγειος Θάλασσα, λόγω της ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ταρτούς και από την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης της εκπαίδευσης των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων και των μονάδων των παράκτιων δυνάμεων.


Στις ασκήσεις συμμετέχουν ρωσικά πλοία επιφανείας, πυραυλάκατοι του ναυτικού της Συρίας και αεροσκάφη από τη ρωσική αεροπορική βάση Χμείμιμ.


Επίσης, στην ξηρά, οι μονάδες ασφάλειας και άμυνας θα εξασκηθούν στην καταπολέμηση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων καθώς και σε σενάρια αντιμετώπισης επίθεσης παράνομων ένοπλων ομάδων καθώς και  δοκιμαστική έρευνα εντοπισμού εκρηκτικών στο λιμάνι της Ταρτούς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της άσκησης αντιναύαρχος Αλεξάντερ Γιουλντάσεφ.


 Τελευταία δραστηριότητα του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο ήταν η ναυτική άσκηση τον Οκτώβριο με πραγματικά πυρά, όπως γράφει η Izvestia.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr