Ζόραν Ζάεφ: Και εγώ λέω το κράτος Μακεδονία, είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά…



Δεκέμβριος 23, 2019. 23:02

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δεν αμφιβάλλει ότι η ηγέτης του VMRO-DPMNE θα κάνει ό, τι μπορεί για να ακυρώσει τις συμφωνίες με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, εάν νικήσει στις εκλογές και κερδίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων, είπε σχολιάζοντας τη δήλωση του Χρίστιαν Μίτσκοσκι.



Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE είπε ότι με 80 βουλευτές  θα επιστρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών.


«Ωστόσο, αυτές ακριβώς οι απόψεις του Μίτσκοσκι και του VMRO-DPMNE είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν θα κερδίσει στις εκλογές», πιστεύει ο Ζάεφ.


Τόνισε ότι οι συμφωνίες είναι ένα σοβαρό θέμα και ότι εάν το VMRO-DPMNE και ο Μίτσκοσκι σκοπεύουν  να ακυρώσουν ή να παρανομήσουν μονομερώς, τότε πρέπει να εξηγήσουν ειλικρινά στους πολίτες ότι αυτό θα απομακρύνει τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μια πορεία η οποία θα ανακοπεί πάλι από τους γείτονες.


«Ο Μίτσκοσκι θα πρέπει επίσης να πει ποιες είναι οι συνέπειες για την οικονομία και για ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε ο Ζάεφ.


«Τον βλέπω σε όλες αυτές τις συνεντεύξεις να λέει: «αποκαλώ των εαυτό μου Μακεδόνα, μιλάω μακεδονικά και ονομάζω το κράτος Μακεδονία».

Εγώ, ως  Ζόραν Ζάεφ, αποκαλώ επίσης το κράτος Μακεδονία, είμαι Μακεδόνας, μιλάω τη μακεδονική γλώσσα.


Αλλά, ως πρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, το κράτος είναι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και είμαι Μακεδόνας που μιλάει τη μακεδονική γλώσσα. Αυτό είναι το έγκυρο (υπεύθυνο)», είπε ο πρωθυπουργός.


vecer.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr