Μπορίσοφ σε Πούτιν: «Καλώς να έρθετε, αλλά δεν είμαστε Σερβία»



Δεκέμβριος 5, 2019. 08:52

«Η Ρωσία ενοχλείται γιατί η Βουλγαρία είναι ένα πιστό και ισχυρό μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, όπως αναφέρει η σερβική ‘vesti online’.


Ο Μπορίσοφ σχολίασε τη δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που δήλωσε ότι η Βουλγαρία εσκεμμένα καθυστερεί τον αγωγό φυσικού αερίου από την Τουρκία.


«Η Βουλγαρία σέβεται τις διαδικασίες της ΕΕ. Δεν είμαστε ούτε η Σερβία, ούτε η Ρωσία, ούτε η Τουρκία. Είχαμε διαδικασίες και προσφορές, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σε συνέντευξη στην BTV.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πούτιν έχει προφανώς παλαιές πληροφορίες για την πραγματοποίηση της «τουρκικής ροής» στη Βουλγαρία.


«Έχουμε, ήδη, σκάψει περίπου 150 χιλιόμετρα, τοποθετούνται σωλήνες και η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο Μπορίσοφ σημειώνοντας ότι αυτός και ο υπουργός Ενέργειας της Σερβίας επισκέφθηκαν μέρος του αγωγού.


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο Πούτιν μπορεί πάντοτε να επισκεφθεί τη Βουλγαρία και να βεβαιωθεί προσωπικά με ποια ταχύτητα κατασκευάζεται ο αγωγός.


Η απάντησή μου στον πρόεδρο Πούτιν: Είστε ευπρόσδεκτος. Όταν έρθετε θα πάμε να δούμε πόσο θα διαρκέσει το έργο. Κατά μέσο όρο, φτιάχνουμε πέντε χιλιόμετρα την ημέρα. Ξεκινήσαμε αργά, επειδή χρειάστηκε να  περάσουμε πολλές διαδικασίες», είπε.


Εάν η Σερβία ή Τουρκία, ανέθεσαν το έργο χωρίς προσφορές, «η Βουλγαρία σέβεται τις διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά.


Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι η Βουλγαρία, ήταν η μόνη και ταχύτερη επιλογή για τη Ρωσία  να τροφοδοτήσει φυσικό αέριο τη Σερβία και αμφέβαλε εάν η Σερβία είχε κάποια εναλλακτική λύση.


«Αμφιβάλλω ότι οι Σέρβοι θα τελειώσουν  τη σύνδεση του αγωγού πριν από εμάς. Θα τελειώσουμε εγκαίρως», κατέληξε.


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η βουλγαρική πλευρά καθυστερεί σκόπιμα την υλοποίηση του έργου σε ολόκληρη την επικράτειά της, τονίζοντας ότι «θα βρούμε άλλους στο νότο της Ευρώπης, εάν οι Βούλγαροι συνεχίσουν να κωλυσιεργούν», σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.




vesti-online.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr