Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης επισκέπτεται την Κύπρο




Δεκέμβριος 27, 2019. 17:49

Σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ, επισκέπτεται την Κύπρο, επικεφαλής μιας κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας και θα συνοδεύεται από αξιωματούχους του εθνικού λιβυκού στρατού, για να συζητήσει τις συνέπειες της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, γράφουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.


Ο επικεφαλής του Ναυτικού, Φαράζ Μαχντάουι δήλωσε στην Al Arabiya TV ότι επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του κυπριακού κοινοβουλίου, όπου προγραμματίζεται συζήτηση για τις επιπτώσεις της συμφωνίας  μεταξύ του Ερντογάν και του αλ Σάρατζ και της απειλής που συνιστά αυτή η συμφωνία για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μεσογείου καθώς και η παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης.


Ο Μαχντάουι εξήγησε ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι ο έλεγχος από τον εθνικό στρατό της πρωτεύουσας, Τρίπολης, σημαίνει την πτώση όλων των συμφωνιών που υπογράφηκαν από την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας.


Η Κύπρος απορρίπτει τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Άγκυρας και της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ  των δύο χωρών και θεωρεί ότι πρόκειται για μια μηδενική συμφωνία που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.


El Balad.news, Masrawy,  Shorouk News,

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr