Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο- έστειλαν αεροπλανοφόρο



Δεκέμβριος 23, 2019. 18:01

Πρόσφατα το ΝΑΤΟ έχει εντοπίσει την ‘άνευ προηγουμένου’ δραστηριότητα των ρωσικών υποβρυχίων από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.


Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NBC News ανέφερε ότι αεροπλανοφόρο και 5 χιλιάδες ναύτες παρακολουθούν την παρουσία της Ρωσίας (και όχι μόνο) στη Μεσόγειο Θάλασσα και δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να σταματήσουν ‘την κακή συμπεριφορά των Ρώσων’.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το αμερικανικό πυρηνικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» (USS Harry S. Truman, CVN-75) παρακολουθεί στενά τις ασκήσεις της Ρωσίας και της Συρίας.  Τα αεροσκάφη περιπολούν πάνω από το αεροπλανοφόρο ψάχνοντας για ρωσικά υποβρύχια τα οποία είναι οπλισμένα και ‘καλά κρυμμένα’.


Ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Φόγγο  είπε χαρακτηριστικά στο ABC: Θα τους υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει κίνδυνος και κακή συμπεριφορά και δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

 Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στα τέλη Νοεμβρίου του 2019 βρισκόταν  στην έδρα του στο Νόρφολκ, αλλά πήρε εντολή και πέρασε στις 5 Δεκεμβρίου το Γιβραλτάρ και τώρα βρίσκεται στη Μεσόγειο. Η αποστολή του έχει διάφορους σκοπούς που αναφέρονται στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να διευκρινιστούν.


Στις 17 Δεκεμβρίου 2019 όταν άρχισαν οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας – Συρίας, οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν προσεκτικά τη διεξαγωγή  τους που λάμβαναν χώρα στην ανατολική Μεσόγειο, σημειώνει το δημοσίευμα.


Ρωσικός ‘Репортёр’



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr