Ο ‘στρατός’ του Κοσσυφοπεδίου είναι ακόμη στα …σπάργανα



Δεκέμβριος 15, 2019. 20:12

Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, με 106 ψήφους υπέρ και μία αποχή, ενέκρινε δέσμη τριών μέτρων που μετέτρεψαν το θεσμό της Δύναμης Ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου (KSF) σε Στρατό του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς να αλλαχθεί η ονομασία.


Στη διάρκεια της συζήτησης στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, αντέδρασαν οι δέκα Σέρβοι βουλευτές, οι οποίοι, όπως και η κυβέρνηση του Βελιγραδίου, αντέδρασαν σθεναρά στο μετασχηματισμό των δυνάμεων ασφάλειας σε στρατό, τονίζοντας ότι ο μόνος ένοπλος σχηματισμός βάσει του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ είναι τα Ηνωμένα Έθνη.


Δεν είναι η πρώτη φορά που αγνοούνται οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου χαρακτήρισε το μετασχηματισμό αυτόν ως «μια ιστορική μέρα και μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις από τη στιγμή της κήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου το 2008.


Όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου, με την ευκαιρία αυτή της επετείου, οι επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό εν παραιτήσει, Ραμούς Χαραντινάι, ο οποίος εξέφρασε  την πεποίθηση ότι οι Δυνάμεις Κοσσυφοπεδίου θα γίνουν πλήρης στρατός στα επόμενα χρόνια και θα βρίσκεται δίπλα στις δυνάμεις των χωρών του ΝΑΤΟ.


Επιπρόσθετα, ο Χαραντινάι με την ευκαιρία αυτή, τίμησε τον διοικητή των KSF, Ραχμάν Ράμα, με το μετάλλιο του «Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr