Σκόπια: Ο Πενταρόφσκι ενημερώθηκε για το έργο της Υπηρεσίας Πληροφοριών



Δεκέμβριος 24, 2019. 19:08

Σκόπια.

Στη συνάντηση με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Έρολντ Μουσλίου,  ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι, πληροφορήθηκε τη συμβολή της υπηρεσίας αυτής στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Βόρειας Μακεδονίας- ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, με έμφαση στη διεθνή συνεργασία με τις υπηρεσίες των εταίρων, σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Οι επικεφαλής του Οργανισμού, που βρίσκεται υπό την εξουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, ενημέρωσαν τον Στέβο Πενταρόφσκι για τις τρέχουσες και προγραμματισμένες δραστηριότητες της Υπηρεσίας Πληροφοριών, όπως είναι η συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία των πληροφοριών που είναι σημαντικές για την ασφάλεια, την άμυνα, την πολιτική, την οικονομία καθώς και άλλες δραστηριότητες που άπτονται των συμφερόντων της χώρας.


«Ο πρόεδρος γνώρισε τη συμβολή του Οργανισμού Πληροφοριών στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Βόρειας Μακεδονίας, που είναι ή ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, με έμφαση στη διεθνή συνεργασία με τις ανάλογες Υπηρεσίες των εταίρων.


Ενημερώθηκε, επίσης, για τις δραστηριότητες του Οργανισμού για την εσωτερική μεταρρύθμιση και  την υιοθέτηση ενός νέου Νόμου, που στόχο έχει τη δημιουργία  μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής  Υπηρεσίας Πληροφοριών, σύμφωνα με τις συστάσεις, τα κριτήρια και την υποστήριξη του ΝΑΤΟ», όπως σημειώνεται.


plusinfo.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr