Αλβανία: Η τραγωδία του σεισμού έφερε στο ίδιο τραπέζι πρωθυπουργό και πρόεδρο



Δεκέμβριος 2, 2019. 18:09

Η τραγική κατάσταση που δημιουργήθηκε στη χώρα δεν άφησε περιθώρια αντιπαλότητας μεταξύ του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του προέδρου της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα.



Στη συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας οι δύο άνδρες αποφάσισαν να προβούν σε συντονισμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.


Ο πρόεδρος Μέτα αποκάλυψε λεπτομέρειες από αυτήν τη συνάντηση, σημειώνει η αλβανική Balkan Web.


Ο αρχηγός του αλβανικού κράτους, έγραψε σε σελίδα του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι μίλησαν για έναν στενότερο συντονισμό με επιτόπιες ενέργειες για την αντιμετώπιση της μεγάλης τραγωδίας και των συνεπειών της.


 Ο Ιλίρ Μέτα καλεί, επίσης, την εισαγγελική αρχή να ξεκινήσει αμέσως έρευνα για τους υπεύθυνους των κατασκευών των πολυκατοικιών που κατέρρευσαν.


 «Σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, συζητήσαμε για στενότερη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ όλων των οργάνων αντιμετώπισης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ως ότου αποκατασταθεί η ομαλότητα. 

Υποστηρίξαμε τη δίωξη για να προωθήσουμε την έρευνα και να αποκαλύψουμε όλους τους υπευθύνους. Με εγχώριους πόρους και την απαραίτητη διεθνή υποστήριξη θα προσπαθήσουμε ώστε να ξεπεραστούν οι σοβαρές συνέπειες αυτού του τρομερού σεισμού», γράφει ο Μέτα.


balkanweb.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr