Ρωσική φρεγάτα πέρασε τα Δαρδανέλια με πορεία τις ακτές της Συρίας



 Δεκέμβριος 21, 2019. 17:41

«Περίπου στις 9:20 το πρωί ώρα Μόσχας, η φρεγάτα «Αντμιράλ Έσσεν» πέρασε τα Δαρδανέλια και κατευθύνεται στο νότο, να ενταχθεί στις δυνάμεις του μόνιμου σχηματισμού του πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα».


 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η φρεγάτα  είναι εξοπλισμένη με πυραύλους κρουζ  ‘Καλίμπρ’ και απέπλευσε από τη Σεβαστούπολη.


Σημειώνεται ότι στη Μεσόγειο Θάλασσα η ρωσική μοίρα αποτελείται από περίπου 10 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης και λειτουργεί σε συνεχή βάση.


Στις 16 Δεκεμβρίου το ρωσικό και το συριακό ναυτικό πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο. Συμμετείχαν ρωσικά πλοία επιφανείας, αεροπλάνα από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ , ενώ από τη συριακή πλευρά συμμετείχαν πυραυλάκατοι και ναρκαλιευτικά.


Η άσκηση είχε ως στόχο την ετοιμότητα της ρωσικής μοίρας και του προσωπικού της ρωσικής βάσης στην Ταρτούς στη Συρία.


Στις 19 Δεκεμβρίου, ο ναύαρχος Αλεξάντερ Γιουλτάσεφ, επικεφαλής των ασκήσεων, ανέφερε ότι στη διάρκεια των ασκήσεων αυτών χρησιμοποιήθηκαν μη τυποποιημένες μέθοδοι και τακτικές, όπως και μέτρα εξαπάτησης του εχθρού.


Izvestia


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr