Βουλγαρία: Αμερικανικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας ενδιαφέρονται για συμπαραγωγή όπλων



Δεκέμβριος 6, 2019. 14:53


Οι αμερικανικές εταιρείες όπως οι Lockheed Martin, Northrop Gruman, Oshkosh Difens, Textron και IBM ενδιαφέρονται για την κοινή παραγωγή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε βουλγαρικά εργοστάσια, γράφει η βουλγαρική ιστοσελίδα ’24 chasa’.



Αυτό έγινε γνωστό στο δεύτερο φόρουμ της Αμυντικής Βιομηχανίας και του Κυβερνητικού Φόρουμ, που διοργανώθηκε από την αμερικανο-κεντροευρωπαϊκή ένωση επιχειρήσεων.


Η Northrop Gruman ενδιαφέρεται να πουλήσει πιστόλια Bushmaster στη Βουλγαρία και θωρακισμένα οχήματα Oshkosh – MRAP. Η Lockheed Martin, από την οποία η Βουλγαρία αγοράζει 8 μαχητικά αεροσκάφη F-16, ελπίζει και σε μια συμφωνία για ελικόπτερα Sikorski, ανέφερε η εταιρεία. Η IBM ενδιαφέρεται να πουλήσει προϊόντα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.


Ο εκσυγχρονισμός του στρατού με νέο εξοπλισμό και όπλα θα συνεχιστεί μέχρι το 2032 τουλάχιστον, αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Ατανάς Ζαπριάνοφ.


Προς το παρόν, εκτός από δύο μεγάλα έργα για νέα θωρακισμένα οχήματα και περιπολικά σκάφη, ο στρατός σχεδιάζει επίσης συμφωνίες για την αγορά τρισδιάστατων ραντάρ και ραντάρ F-16 και νέο αμυντικό πυροβόλο όπλο. Επίσης, με την οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ, βασίζεται  στις δυνατότητες στον κυβερνοχώρο.


Το σημαντικό είναι ότι  η κάθε μία από τις εταιρείες αναζητά βουλγαρική συμπαραγωγή. Αυτό θα είναι επίσης μία από τις προϋποθέσεις για τις μελλοντικές συμφωνίες με τον στρατό.


Μέχρι στιγμής οι αμερικανικές εταιρείες έχουν επενδύσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βουλγαρία και έχουν προσλάβει πάνω από 30 χιλιάδες Βούλγαρους εργαζόμενους, και αυτό είναι μόνο η αρχή, δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα Χέρρο Μουσταφά.



24chasa.bg, pan.bg, .club.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr