Ο πρόεδρος της Αλβανίας συναντήθηκε με το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο



Δεκέμβριος 17, 2019. 19:37

Τίρανα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, συναντήθηκε σήμερα με το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Αλβανίας για να συζητήσει την κατάσταση μετά το σεισμό  της 26ης Νοεμβρίου, όχι μόνο τις υλικές αλλά και τις πνευματικές συνέπειες των πολιτών στις περιοχές που επλήγησαν από αυτήν τη φυσική καταστροφή.


Ο Μέτα ευχαρίστησε τους ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων για την άμεση ανταπόκριση τους προς τους ανθρώπους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και εξήρε την αναντικατάστατη πνευματική, ηθική και ψυχολογική υποστήριξή τους.


«Ο ρόλος σας στην πνευματική ανάκαμψη, την αποκατάσταση της ελπίδας, την ενίσχυση της αλληλεγγύης και του θάρρους για να ξεπεραστούν οι πιο δύσκολες στιγμές που πέρασε ο λαός μας είναι πολύτιμη», υπογράμμισε ο Μέτα.


«Η τραγική κατάσταση και αυτή η σοβαρή ανθρωπιστική κρίση για ολόκληρη την κοινωνία μας θα πρέπει να χρησιμεύσει όχι μόνο για προβληματισμό αλλά και για συμφιλίωση και συνεργασία στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος με ειρήνη, ελπίδας και αγάπης, ως μια νέα αρχή που η χώρα  πρέπει να ξαναχτιστεί όχι μόνο υλικά αλλά και πνευματικά και ψυχολογικά», ήταν το κοινό μήνυμα των αρχηγών των θρησκευτικών κοινοτήτων κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο αρχηγός του κράτους ζήτησε να ελεγχθούν και να καταγραφούν όλα τα αντικείμενα λατρείας που υποστεί ζημιές από το σεισμό, προκειμένου να μπορέσουν όσο το δυνατόν συντομότερα να επιστρέψουν στην υπηρεσία των πολιτών και της κοινωνίας.


 top-channel.tv

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr