Τομπρούκ- Λιβύη: Η κοινότητα των Σύριων εξέφρασε την υποστήριξή της στον Χαλίφα Χαφτάρ



Δεκέμβριος 30, 2019. 18:48

Η κοινότητα των Σύριων στο Τομπρούκ (Ανατολική Λιβύη) εξέφρασε σήμερα την ισχυρή καταδίκη  της για την αποστολή από την Τουρκία σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, μισθοφόρων από τη Συρία για την καταπολέμηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, γράφει η λιβυκή «Ειδήσεις Λιβύη 24» (Akhbar Libya 24).



Η κοινότητα των Σύριων διοργάνωσε διαμαρτυρία μπροστά από το κτήριο του δήμου Τομπρούκ για να εκφράσει την άρνησή της στην αποστολή μισθοφόρων στο όνομα του λαού της Συρίας, τη Λιβύη.


Η κοινότητα δήλωσε ότι είναι ενάντια σε οποιαδήποτε συμπεριφορά αυτού του είδους και όσον αφορά τους μισθοφόρους ανέφερε ότι είναι τουρκμενικές ομάδες τουρκικής καταγωγής που πληρώνονται από το τουρκικό κράτος.


Οι Σύριοι του Τομπρούκ επιβεβαιώνουν την υποστήριξη τους προς το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων της προσωρινής κυβέρνησης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και στην ηγεσία του.


Σημειώνεται ότι βίντεο κατέγραψαν την εμφάνιση ομάδων Τουρκμένων από τη Συρία μεταξύ των ένοπλων ομάδων στην πόλη της Τρίπολης, αλλά η κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ το αρνήθηκε.


Σύμφωνα, εξάλλου, με το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία, έχουν ανοίξει Κέντρα Πρόσληψης μαχητών. Ένα βρίσκεται στην περιοχή του Αφρίν, βόρεια του Χαλεπίου, για να κατατάξουν μαχητές από τις φιλοτουρκικές ομάδες στην περιοχή.


Ένα δεύτερο βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία των φιλοτουρκικών φατριών στο πρώην κτήριο της τοπικής αυτοδιοίκησης υπό την εποπτεία του «Μετώπου του Λεβάντε» και των «ταξιαρχιών αλ Μουτασίμ» στη γειτονιά Μαχμουντίγια και ένα τρίτο γραφείο που βρίσκεται υπό την επίβλεψη της ‘ταξιαρχίας Σαμ’.


Α.Β.


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr