Ράμα: «Ερντογάν, Μακρόν, Κόντε, εξαιρετικοί», σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας



Δεκέμβριος 1, 2019. 16:42

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα κάλεσε τους πρέσβεις των χωρών που βοήθησαν στην περιπέτεια του σεισμού στο Δυρράχιο, όπου δήλωσε ότι αισθάνεται εξαιρετικά ευγνώμων για τη βοήθεια των χωρών τους, γράφει το αλβανικό Balkan Web.



Ο Ράμα τόνισε ότι οι ηγέτες όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και  της Ιταλίας, ο Τζουζέπε  Κόντε, στάθηκαν με εξαιρετικό τρόπο. Ο Ράμα δήλωσε ότι είναι ευγνώμων για αυτήν την αλληλεγγύη προς την Αλβανία.


«Είμαι ευγνώμων σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες που αντέδρασαν στην κατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ερντογάν, το πρόεδρο Μακρόν, τον πρωθυπουργό Κόντε και άλλους, που βοήθησαν στην Αλβανία. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ηγέτες των γειτονικών χωρών αντέδρασαν επίσης στην κατάσταση αυτή. Είναι εντυπωσιακή η αντίδραση της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, για να μην μιλήσουμε με τα αδέλφια μας στο Κοσσυφοπέδιο. Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποιον, αλλά όλοι τους ήταν υπέροχοι».


 Συνέχισε ο Ράμα:


Και ο πρωθυπουργός Ορμπάν μας εντυπωσίασε, όσο και οι ρουμανικές αρχές που μας έστειλαν βοήθεια. Η ελληνική ομάδα έκανε κάτι εμπνευσμένο. Σώθηκαν αρκετοί άνθρωποι. Δεν θα μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου πόσα καλά είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας επίσης. 
Το Ισραήλ ήταν επίσης εξαιρετικό και μας βοήθησε χωρίς να το ζητήσουμε. Δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μην μας ρωτήσει», είπε ο Ράμα.


balkanweb.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr