Η Ρωσία παραδίδει σύστημα πυραυλικής άμυνας στην Αρμενία



Δεκέμβριος 23, 2019. 21:29

 Τουρκικό δημοσίευμα  αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινάν, έγραψε σήμερα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν τα ρωσικής κατασκευής υψηλής τεχνολογίας TOR-M2KM -συστήματα πυραυλικής αεροπορικής άμυνας».



Ανέφερε ότι το TOR-M2KM δημιουργήθηκε το 2019, ο Πασινάν προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να δώσει πληροφορίες για τον αριθμό, γιατί αυτό είναι ‘κρατικό μυστικό’.


Η Αρμενία είχε προηγούμενα αγοράσει 12 μαχητικά αεροσκάφη Su-30 CM από τη Ρωσία.
Το TOR-M2KM μπορεί να αποτρέψει πυραύλους κρουζ μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, να εκτοξεύσει πυραύλους έως 5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με φτερωτές και κατευθυνόμενες βόμβες,  σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αεροπλάνα και ελικόπτερα.


Το TOR-M2KM μπορεί να λειτουργήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα με φέρουσα ικανότητα.


Το TOR-M2KM, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε 10 λεπτά με γερανό ισχύος 25 τόνων, μπορεί να εντοπίσει περίπου 140 στόχους και να χτυπήσει τους τέσσερις πιο επικίνδυνους στόχους ταυτόχρονα.


kokpit.aero


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr