Πρέσβης Λιβύης στην Άγκυρα: Εμείς υποστηρίξαμε την Τουρκία στο Κυπριακό



Δεκέμβριος 27, 2019. 20:55

Ο πρέσβης της Λιβύης στην Άγκυρα, Αμπντούλ Καντίρ, δήλωσε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Λιβύη έχουν βάθος εκατοντάδων χρόνων και ότι η Τουρκία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του λαού της Λιβύης.


Στο περιθώριο ενός συμβοσίου, σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας- Λιβύης,  στο Πανεπιστήμιο Γιλντιρίμ Μπαγιαζίντ στην τουρκική πρωτεύουσα, ο Αμπντούλ Καντίρ  πρόσθεσε ότι υπάρχει λάθος στην κατανόηση της πιθανής τουρκικής στρατιωτικής στήριξης στη Λιβύη, διευκρινίζοντας ότι η Λιβύη δεν χρειάζεται στρατιώτες στο έδαφός της και ότι χρειάζεται μόνο ειδική εκπαίδευση στο στρατό της και συστήματα αεράμυνας.


Όπως είπε η στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία δεν θα βλάψει το λαό της Λιβύης και ότι αυτή θα συμβάλει στην επίτευξη της ασφάλειας και σταθερότητας και ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Λιβύης ξεπερνούν τη φιλία και φθάνουν στο επίπεδο της αδελφοσύνης.


Τόνισε, ακόμη, ότι η Λιβύη είναι μία από τις χώρες που υποστήριξαν την Τουρκία στο Κυπριακό και ότι η Τουρκία παρείχε στήριξη στη Λιβύη όταν απαιτούνταν οι συνθήκες.

turkpress.co


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr