Κοσσυφοπέδιο: Κατέστρεψαν νεκροταφείο Ορθόδοξων χριστιανών



Δεκέμβριος 17, 2019. 18:59

Σήμερα το πρωί αναφέρθηκε από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ότι στο δήμο Λίπιαν πολλοί τάφοι στο νεκροταφείο των Ορθόδοξων Χριστιανών καταστράφηκαν από άγνωστα άτομα και ότι διεξάγεται εντατική έρευνα για το περιστατικό.


«Η ζημιά στα νεκροταφεία του δήμου Λίπιαν  αξίζει τη μεγαλύτερη τιμωρία. Πιστεύω ότι αυτή είναι μια πράξη που εμείς ως κοινωνία θα πρέπει να ντρεπόμαστε, ανεξάρτητα από το εθνοτικό και θρησκευτικό υπόβαθρο το καθενός», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Διοίκησης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αντριάνα Χότζιτς.


Κάλεσε τις τοπικές αρχές του δήμου Λίπιαν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, να ερευνήσουν για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.


Ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο της κυβέρνησης της Σερβίας, Μάρκο Τζούριτς,  δήλωσε ότι «η καταστροφή του σερβικού νεκροταφείου στο Λίπιαν αντιμετωπίζει και πάλι το θλιβερό γεγονός ότι η διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο έχει μηδαμινά αποτελέσματα».


Το περιστατικό δεν έγινε για πρώτη φορά, στις 14 Ιουλίου η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε έρευνα μετά από αναφορές ότι ‘άγνωστο έσπασαν τάφους Ορθόδοξων στο νεκροταφείο του δήμου Λίπιαν’, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


top-channel.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr