Υπουργός Εσωτερικών Σκοπίων: Έχουμε σφραγίσει με επιτυχία τα ελληνο-σκοπιανά σύνορα



Δεκέμβριος 16, 2019. 21:28

Σκόπια.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς και Όλιβερ Σπασόφσκι υπέγραψαν διμερείς συμφωνίες καθώς και το άνοιγμα της συνοριακής διάβασης Λογιάνε – Μιράτοβατς.


Οι συμφωνίες αφορούν τη συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων και λαθρεμπορίου μεταναστών.


Στη συνέντευξη Τύπου, ο Σπασόφσκι τόνισε ότι έχει παρουσιαστεί αύξηση στις προσπάθειες διέλευσης των ελληνο-σκοπιανών συνόρων.


«Έχουμε εμποδίσει με επιτυχία περίπου 21 χιλιάδες μετανάστες που προσπάθησαν να εισέλθουν στην επικράτειά μας από την Ελλάδα.


Υπάρχει τώρα μια κατάσταση  με την είσοδο Κουβανών υπηκόων από τη Σερβία στη χώρα μας που θέλουν να την διασχίσουν για να πάνε στα ελληνικά σύνορα. Ο αριθμός τους  είναι μικρός.
Η επιτήρηση των νοτίων συνόρων μας  είναι υψηλή γιατί γίνονται προσπάθειες μεταφοράς λαθραίων μεταναστών, δήλωσε ο Σπασόφσκι.


Πρόσθεσε ότι το υπουργείο εργάζεται για την εξάρθρωση ομάδων οργανωμένου εγκλήματος, που ασχολούνται με το λαθρεμπόριο μεταναστών και μέχρι στιγμής υπάρχουν 68 περιπτώσεις λαθρεμπορίας εγκληματικών ομάδων στη χώρα. «Συνελήφθησαν περίπου 80 δράστες και περίπου 1300 παράνομοι μετανάστες που πέρασαν στην επικράτειά μας», είπε.

kanal5.com.mk

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr