Κυβέρνηση Σκοπίων: «Παίρνουν μισθό από τη Βόρεια Μακεδονία και τους ενοχλεί το συνταγματικό όνομα…»





Δεκέμβριος 25, 2019. 18:49

Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη κύρια αντιπολίτευση στην ήδη προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα, εστιάζεται κυρίως στη  Συμφωνία των Πρεσπών,  που έφερε την αλλαγή της ονομασίας από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».



Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.


«Οι βουλευτές του VMRO-DPMNE ενοχλούνται από το συνταγματικό όνομα ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’, όταν η χώρα πρόκειται να γίνει δεκτή ως 30ό μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά δεν τους ενοχλεί που εγγράφονται στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως ‘κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας’.


»Ενοχλούνται από το συνταγματικό όνομα στο εσωτερικό της χώρας και δεν ενοχλούνται από το συνταγματικό όνομα που καθορίστηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών  όταν παρουσιάζονται στις επίσημες  επισκέψεις και συναντήσεις τους.


 »Τους ενοχλεί το συνταγματικό όνομα όταν πρέπει να ψηφίσουν για το νόμο για την Άμυνα και δεν ενοχλούνται από το συνταγματικό όνομα όταν λαμβάνουν το μισθό τους από το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».


Αυτό είναι το αποκορύφωμα των υποκριτικών και καταστρεπτικών πολιτικών του VMRO-DPMNE, δήλωσε ο Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ βουλευτής και εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.


 «Καλώ τους βουλευτές του VMRO-DPMNE να σταματήσουν τις ασήμαντες πολιτικές και να υποστηρίξουν τον νόμο για την Άμυνα, επειδή είναι σημαντικός για την ένταξη  της χώρας στο ΝΑΤΟ, και κυρίως για τα μέλη του στρατού μας», είπε ο βουλευτής, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Sitel .


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr