Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Λιβύη: Ο Σαράτζ συναντήθηκε στην Ντόχα με τον Χουλουσί Ακάρ για την εφαρμογή των συμφωνιών με την ΤουρκίαΔεκέμβριος 15, 2019. 09:14

Ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ συναντήθηκε το Σάββατο στο περιθώριο του «Φόρουμ της Ντόχα» με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Μοχάμεντ Σιάλα, σημειώνει η λιβυκή ‘Al Marsad’.Προηγουμένως, την ίδια ημέρα, είχε συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό  Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, η συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εστιάστηκε στις εξελίξεις στην πολιτική κατάσταση και την κατάσταση ασφάλειας στη Λιβύη, στις διεθνείς προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης της Λιβύης και στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τρίπολης και Τουρκίας.


Ο Σαράτζ και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συζήτησαν επίσης πρακτικά βήματα για την εφαρμογή των δύο Μνημονίων που υπέγραψε με τον Ερντογάν για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων στη Μεσόγειο.


almarsad.co
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr