Λιβύη: Ξεσηκώνονται οι φυλές για την αντιμετώπιση της «τουρκικής εισβολής»



Δεκέμβριος 20, 2019. 09:19

Βεγγάζη.

Η φυλή Αλ Νταλούλ, μία από τις φυλές Ουάρφάλα (Warfalla), κάλεσε την υπόλοιπη πόλη της Μπανί Ουαλίντ (Bani Walid) και όλες τις φυλές της Λιβύης να ξεσηκωθούν και να πάρουν τα όπλα τους για να υποστηρίξουν τον ‘εθνικό στρατό’ σε αυτό που αποκάλεσε «τουρκική εισβολή», γράφει λιβυκό δημοσίευμα.


Η φυλή Αλ Νταλούλ κάλεσε, επίσης,  όλα τα κόμματα της Λιβύης να αναλάβουν τις ευθύνες τους να απορρίψουν τις διχόνοιες και να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιρροή στη Λιβύη.


Επιβεβαίωσε, ακόμη, τη σταθερή στάση της στην στήριξη των επιχειρήσεων του εθνικού στρατού για την απομάκρυνση των πολιτοφυλακών που τριγυρίζουν στους δρόμους της Τρίπολης και στην απελευθέρωση όλης της λιβυκής επικράτειας, μια προσπάθεια που άρχισε τον περασμένο Απρίλιο.


Κατήγγειλε έντονα τα μνημόνια για την ασφάλεια και τη ναυτική συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης των ‘πολιτοφυλάκων’  που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα,  με την διαπνεόμενη από την οθωμανική αυτοκρατορία, Τουρκία, θεωρώντας ότι ανοίγουν το δρόμο για την κατοχή της Λιβύης και την κατασπατάληση του πλούτου της χώρας από το μουσουλμανικό κόμμα.


Υπενθυμίζει ακόμη ότι οι πρόγονοι τους αντιστάθηκαν στην υποταγή και την ταπείνωση της οθωμανικής κατοχής και «σήμερα ορισμένοι επιδιώκουν να τους φέρουν πάλι εδώ για να εκμεταλλευτούν τις πλούσιες πηγές του κράτους», σημειώνεται.


jana-ly.co


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr