Ο στρατός του Μαυροβουνίου στα σύνορα για παράνομους μετανάστες



Δεκέμβριος 20, 2019. 17:12

Ποντγκόριτσα.


Το συμβούλιο Άμυνας και Ασφάλειας του Μαυροβουνίου, υπό την προεδρία του Μίλο Τζουκάνοβιτς αποφάσισε τη μετακίνηση στρατιωτών στα σύνορα του κράτους για  την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών, μέχρι το τέλος του 2020, υποστηρίζοντας συγχρόνως τις αστυνομικές δυνάμεις στο έργο τους.




Στη σύνοδο συμμετείχαν ο πρόεδρος της Συνέλευσης και Ιβάν Μπραϊόβιτς και  ο πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς, όπου συζητήθηκαν ως κύρια θέματα,  η παράνομη μετανάστευση και η αποστολή στρατιωτών σε διεθνείς ασκήσεις κατά το επόμενο έτος.


Το 2020 ο στρατός του Μαυροβουνίου θα συμμετέχει σε επτά διεθνείς ασκήσεις. Η απόφαση ελήφθη με βάση τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το κράτος, ως μέλος του ΝΑΤΟ, όπως σημειώνει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.


Τα μέλη του Συμβουλίου ενημερώθηκαν, επίσης,  σχετικά με τις δραστηριότητες του Μαυροβουνίου για την αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών το 2019 και τις πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που αξιοποίησε το Μαυροβούνιο το 2018 και το 2019.

b92.net

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr