Το κυνηγετικό τζιπ του Ρουμάνου δικτάτορα Τσαουσέσκου πωλήθηκε ακριβά…



Δεκέμβριος  20, 2019. 20:34

Η Ρουμανία πούλησε ένα αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης που σχεδιάστηκε ειδικά για τον κομμουνιστή δικτάτορα Νικολάι Τσαουσέσκου το 1977, σχεδόν διπλάσιο από την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, ανέφερε σήμερα η Εθνική Φορολογική Διοίκηση της Ρουμανίας.



Ο Τσαουσέσκου κυβερνούσε τη Ρουμανία επί σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα μέχρι την αιματηρή εξέγερση του 1989, όπου καταδικάστηκε και σκοτώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους μαζί με τη σύζυγό του.


Το «Sky-blue jeep ARO 304» με τα πολυτελή δερμάτινα καθίσματα και την ηλεκτρική ηλιοροφή που χρησιμοποιούσε ο δικτάτορας κατά τη διάρκεια των κυνηγετικών του ταξιδιών και επισήμων επισκέψεών του, δεν κατάφερε να προσελκύσει αγοραστές στην προηγούμενη δημοπρασία του Ιανουαρίου.


Η Εθνική Φορολογική Διοίκηση της Ρουμανίας μείωσε την τιμή εκκίνησης κατά 25%, δηλαδή στα 24 χιλιάδες δολάρια για τη δημοπρασία αυτήν την εβδομάδα, ενώ «πέντε πλειοδότες έκαναν προσφορά σε 16 προτάσεις και το αυτοκίνητο πωλήθηκε τελικά στα 44 χιλιάδες δολάρια. Τα στοιχεία του αγοραστή δεν έγιναν γνωστά.


Η φορολογική υπηρεσία της Ρουμανίας είχε κατασχέσει το αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε από το ήδη υπάρχον εργοστάσιο «ARO Kampulung», από επιχειρηματία ο οποίος το αγόρασε κατά τη διάρκεια πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο οποίος, όμως, αργότερα, καταδικάστηκε  σε 12 χρόνια φυλάκισης για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.


dnes.dir.bg

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr