Αλί Αχμέτι: Ναι στη συμφωνία των Πρεσπών, ναι στη συμφωνία της Αχρίδας



Δεκέμβριος 21, 2019. 23:27

 Σκόπια.

Ο Αλί Αχμέτι επανεξελέγη απόψε ηγέτης του αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI.

Περισσότεροι από 800 αντιπρόσωποι συμμετείχαν στο συνέδριο στα Σκόπια. Ήταν η μόνη πρόταση για τη θέση της ηγεσίας του κόμματος.


Σε δήλωσή του ο Αχμέτι προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η Συμφωνία Πλαίσιο της Αχρίδας, η Συμφωνία των Πρεσπών και η Συμφωνία Καλής Γειτονίας (με την Βουλγαρία).


«Δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος να κοιτάξουμε πίσω, αυτά τα ζητήματα έχουν κλείσει και παρέχουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τη   Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. 

Οποιαδήποτε προσπάθεια να εμποδιστούν αυτά τα τρία στοιχεία  θα αντιμετωπιστεί με αντίσταση και δεν έχουμε εταίρους, γιατί διακυβεύεται το μέλλον των πολιτών μας και των μελλοντικών γενεών», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του DUI.


Τόνισε ότι από το 2001 με την υπογραφή της Συμφωνίας Πλαίσιο της Αχρίδας, άλλαξε η πολιτική κατάσταση των Αλβανών στη Βόρεια Μακεδονία.


Αναφέρθηκε στη συνεργασία του κόμματός του με τα κόμματα των Σλαβομακεδόνων, επισημαίνοντας ότι δεν ενήργησε ποτέ πίσω από τις πλάτες του λαού και δεν θα λειτουργήσει ποτέ με διπλά πρότυπα, αλλά πάντοτε με διαφάνεια και σεβασμό.


Αναπτύσσοντας το πρόγραμμα του κόμματος, επεσήμανε ότι σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι στην οικοδόμηση ποιοτικής εκπαίδευσης αποδεκτής από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, στην προώθηση της Υγείας, του Κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης.


Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, άνοιξε το δρόμο για την ευρωατλαντική ένταξη και ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί με άλλες πρωτοβουλίες.


Κάλεσε για συμφιλίωση στην περιοχή, για ανάπτυξη γιατί ο δρόμος προς τη σταθερότητα και την ειρήνη είναι το μοναδικό ευρωατλαντικό μονοπάτι, όπως είπε χαρακτηριστικά.


ΜΜΕ Σκοπίων


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr