Σκόπια: «Απειλούν στην Αυστραλία δήμαρχο που χόρεψε με τον ήλιο της Βεργίνας»





Δεκέμβριος 16, 2019. 19:12

«Η παρουσία της 22χρονης δημάρχου Εμιλία Στέργιοβα,  στο Γουίτλεσι (Whittlesea) της Βικτώριας, στην Αυστραλία, σε χορό αποφοίτων γυμνασίου που χόρεψε κρατώντας τη σημαία της Βεργίνας, αρκούσε σε ακραίες ελληνικές ομάδες να της απευθύνουν απειλές θανάτου», γράφει δημοσίευμα των Σκοπίων.



Συγκεκριμένα η νεαρή δήμαρχος Εμιλία Λίζα Στέργιοβα συμμετείχε στον εορτασμό της 28ης γενιά αποφοίτων σχολών των Σκοπίων στη Μελβούρνη. Η αίθουσα στο χορό των Σκοπιανών στολίστηκε με σημαίες του Ήλιου της Βεργίνας και η δήμαρχος έπιασε μια από αυτές και έσυρε το χορό.


Ήδη, όπως σημειώνεται, τέθηκε υπό την προστασία της αστυνομίας, μετά τις απειλές, και αύριο που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης θα αναφερθεί στο περιστατικό.


Η ελληνική κοινότητα ζήτησε δημόσια συγνώμη από την Στέργιοβα, αλλά, απαιτεί την αμετάκλητη παραίτηση ως δημάρχου στην πόλη Γουίτλεσι και απαιτεί, επίσης, από το Εργατικό Κόμμα τη διαγραφή της.


Η Στέργιοβα έγραψε στο προφίλ της στο Facebook «θέλω να καταστήσω σαφές ότι η δημοσίευση της φωτογραφίας δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν ή να προσβάλω οποιαδήποτε μέλος της κοινότητας Γουίτλεσι. Ως δήμαρχος σας, θα συνεχίσω να εκπροσωπώ με αμεροληψία όλα τα μέλη της κοινότητας και θα προσπαθήσω να επιτύχω, σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο, τα καλύτερα αποτελέσματα για την κοινότητά μας».


Για τη σημαία της Βεργίνας είπε χαρακτηριστικά:


«Στο προφίλ μου στο Facebook ανέβασα κάποιες φωτογραφίες της τελετής αποφοίτησης, όπως και μια σημαία που κρατούσα, η οποία αντιπροσωπεύει τη γλώσσα που οι μαθητές μαθαίνουν»…


mkd.mk


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr