Λιβύη: Συνάντηση κορυφής του ευρωπαϊκού κουαρτέτο στις αρχές του χρόνου



Δεκέμβριος 5, 2019. 17:39

Λιβύη.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μια νέα τετραμερής σύνοδος κορυφής για τη Λιβύη και τη Συρία θα διεξαχθεί μεταξύ των ηγετών της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας κατά τους τρεις πρώτους μήνες του επόμενου έτους.



Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, ο Μακρόν ζήτησε να εντατικοποιηθεί ο διάλογος μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ προκειμένου να αποφευχθεί η επανεμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’ στη βορειοανατολική Συρία, επισημαίνοντας  την ύπαρξη αρκετών αμφισβητούμενων  θεμάτων μεταξύ Τουρκία και Γαλλίας καθώς και την ανάγκη για συνεχή διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.


Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι παρείχε στους ηγέτες του ΝΑΤΟ τη φύση της σχέσης μεταξύ Μόσχας και Παρισίων, προσθέτοντας ότι η χώρα του αποδίδει μεγάλη σημασία στην προστασία της Ευρώπης και της σταθερότητας, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνεται μόνο μέσω των καλών σχέσεων με τη Ρωσία και ότι η Μόσχα δεν είναι πια εχθρός του ΝΑΤΟ.


libya24.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr