Ζάεφ: Η Ισπανία πολύ σύντομα θα επικυρώσει το πρωτόκολλο προσχώρησης μας στο ΝΑΤΟ



Δεκέμβριος 4, 2019. 20:08


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, έλαβε προσωπική διαβεβαίωση από τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ ότι η χώρα του θα καταθέσει πολύ σύντομα την επικύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της  Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.



Η Ισπανία μόνο υπολείπεται από όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στην επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας.

Ο Ζάεφ, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «σήμερα η Βόρεια Μακεδονία ζει το όνειρο των γενεών μπροστά μας, όλων των πολιτών και ηγετών της χώρας μας, οι οποίοι είχαν ενσωματώσει στη στρατηγική φιλοδοξία, που ξεκίνησε από την ανεξαρτησία της χώρας μας- τη φιλοδοξία δεκαετιών,  να γίνει η πατρίδα μας μέλος του ΝΑΤΟ».


«Αυτές τις δύο ημέρες στο Λονδίνο, τώρα που η Βόρεια Μακεδονία εκπροσωπείται από το ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο στη Συνάντηση των Ηγετών του ΝΑΤΟ, με την ευκαιρία της 70ης επετείου της Συμμαχίας, γίνεται το όνειρο αληθινό, το κοινό όνειρο της εθνικής επιτυχίας όλων των πολιτών μας. 

Το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας έχει μια διεύθυνση. Αυτή η διεύθυνση παραθέτει μόνιμη ασφάλεια για τη χώρα και τους πολίτες. Αυτή η διεύθυνση είναι το Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Ζάεφ.


Επισήμανε ότι η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας, ως πλήρες μέλος της πιο ισχυρής  στρατιωτικής συμμαχίας που παρέχει ασφάλεια στον κόσμο, θα υψωθεί και πάλι στις Βρυξέλλες, όπως και στο Λονδίνο σήμερα.


Πρόσθεσε ότι ως μέρος της ασπίδας ασφαλείας της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας του κόσμου, η Βόρεια Μακεδονία αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, εξαγωγέας ασφαλείας, μια χώρα στην οποία οι πολίτες, οι νέοι και τα παιδιά έχουν ένα ασφαλές μέλλον.


tv21.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr