Ο Έντι Ράμα απευθύνθηκε σε Τούρκους επιχειρηματίες με λόγια του Κορανίου





Δεκέμβριος 8, 2019. 18:45

Τίρανα.

«Ψάχνω για το φως στις καρδιές σας», ο Ράμα απευθύνεται στους Τούρκους επιχειρηματίες με τα λόγια του Κορανίου: Βοηθήστε μας σε αυτό το οδυνηρό ταξίδι», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της αλβανικής « GazetaTema».


Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε διάσκεψη μουσουλμάνων δωρητών στην Τουρκία  απευθύνθηκε με τα λόγια του Κορανίου για να βοηθήσουν την Αλβανία μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα στις 26 Νοεμβρίου.


Μιλώντας σε διάσκεψη δωρητών στην Τουρκία, ο Ράμα τόνισε ότι χωρίς τη βοήθεια των ξένων θα χρειαζόταν πολύ χρόνος για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε από τον σεισμό.


«Δεν θα ξεχάσουμε την αφοσίωση των ομάδων σας που έθεσαν τις ζωές τους σε κίνδυνο για να σώσουν άλλες ζωές. Σας ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μας και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι εδώ».


Επίσης, η «City News Albania» αναφέρει μέρος της ομιλίας του Αλβανού πρωθυπουργού:


«Ψάχνω για το φως στις καρδιές σας. 
Το πιο πολύτιμο φως είναι αυτό που έρχεται στην πιο σκοτεινή ώρα. 
Μία από τις ακτίνες αυτού του φωτός ήρθε από την Τουρκία. 
Η Τουρκία προσπάθησε και πάλι να τηρήσει τη σοφία της και να μην εγκαταλείψει έναν φίλο, και όπως λέει μια παλιά παροιμία,  το περπάτημα με έναν φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να είσαι μόνος στο φως. 

Ήρθα εδώ για να σας ευχαριστώ για τα 500 σπίτια και να σας ζητήσω να είστε μαζί μας.

 Το Κοράνι μας διδάσκει ότι οι ανθρώπινες καταστροφές είναι δοκιμές. Θέλω η καταστροφή που περνάμε να γίνει έμπνευση και ο πόνος δύναμη.

‘ Η καταστροφή έχει κάμψει τις πιο σημαντικές πόλεις μας.



Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθειά σας θα είμαστε σε θέση  να κάνουμε για το Δυρράχιο ότι έκανε η Τουρκία για τη Σμύρνη.


Τα περισσότερα από τα κατεστραμμένα κτίρια είναι πολυώροφες οικοδομές  με δεκάδες οικογένειες’.


 Πιστεύουμε ότι η προκληθείσα ζημιά ξεπερνά αυτό που είναι ανθρώπινα προσιτό για εμάς. Πέρα από τις κοσμικές συζητήσεις, ας εμπιστευτούμε ότι ο Θεός δέχεται μόνο το σωστό. Ζητώ συγνώμη για την παρέμβασή μου στο συνέδριό σας, σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά για την υπομονή σας», είπε ο Ράμα σύμφωνα με την  «City News Albania»


Η ομιλία του Έντι Ράμα:



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr