Αίγυπτος στον απεσταλμένο του ΟΗΕ: Η συμφωνία Τρίπολης – Τουρκίας θα εμβαθύνει τη διαμάχη στη Λιβύη



Δεκέμβριος 4, 2019. 12:29

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σουκρί κάλεσε τη Δευτέρα τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γκασάν Σαλάμε να συζητήσουν τις εξελίξεις στην κρίση της Λιβύης.



Συζήτησαν, ακόμη, τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την επιτυχία της Διάσκεψης του Βερολίνου για την εξασφάλιση πολιτικής λύσης για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη, σύμφωνα με το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών.


Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη της Αιγύπτου για την αποστολή του Σαλάμε και να για να εξασφαλίσει την επιτυχία της,  τονίζοντας τη σημασία της αποτροπής της  παρεμπόδισης της πολιτικής διαδικασίας στο επόμενο στάδιο από τοπικά και ξένα κόμματα.


Συγκεκριμένα, ο Σουκρί τόνισε ότι οι δύο συμφωνίες που υπογράφηκαν από τον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, αν και δεν είχαν την απαιτούμενη εξουσία,  με την Τουρκία, θα εμβαθύνουν τη διαμάχη μεταξύ των Λίβυων, διαταράσσοντας την πολιτική διαδικασία, σε μια εποχή που διαμορφώνεται μια διεθνής συναίνεση για το πώς να βοηθηθούν οι Λίβυοι στην παρούσα κατάσταση.


Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντείνουν την επικοινωνία μεταξύ τους, προκειμένου να τερματισθεί η κρίση της Λιβύης προς το συμφέρον του λαού της Λιβύης.




The Libyan Address Journal 



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr