Αλβανία: Αμνηστία σε φυλακισμένους – άνδρες, γυναίκες και ανήλικους



Δεκέμβριος 24, 2019. 17:50

Τίρανα.

 Η κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα σχέδιο αμνηστίας με την ευκαιρία του τέλους του έτους για φυλακισμένες γυναίκες, ανήλικα παιδιά και άνδρες που καταδικάστηκαν μέχρι 3 έτη και είναι άνω των 60 ετών.



Η υπουργός Δικαιοσύνης Ετίλντα Γκιονάι δήλωσε ότι «σε αντίθεση με άλλες φορές, ο κύριος στόχος και η δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και δική μου ως υπουργός Δικαιοσύνης, ήταν να χορηγήσω αυτή την αμνηστία σε συγκεκριμένες κατηγορίες φυλακισμένων, όπως είναι οι γυναίκες, οι ανήλικοι και οι ηλικιωμένοι».


Πρόσθεσε ότι η χάρη δίδεται σε κατηγορίες κρατουμένων που αξιολογούνται με βάση το υπόλοιπο της ποινής τους ή του ελάσσονος αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκαν.


Σύμφωνα με την υπουργό από τις 56 γυναίκες που εκτίουν σήμερα την ποινή τους, οι μισές αφέθηκαν ελεύθερες και οι υπόλοιπες  έλαβαν μείωση της ποινής τους κατά το 1/3.

 Επίσης, αμνηστία χορηγήθηκε σε 4 ανήλικους  και οι υπόλοιποι έλαβαν μείωση της ποινής τους κατά το 1/3.


Η αμνηστία είχε ευρεία απήχηση στους άνδρες φυλακισμένους που φυλακίστηκαν μέχρι και τον Σεπτέμβριο έως 2 έτη φυλάκισης.


Το δημοσίευμα δεν αναφέρει τον αριθμό των  φυλακισμένων ανδρών που τους αποδόθηκε χάρη.


ata.gov.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr