Financial Times: Η σύνοδος του ΝΑΤΟ να στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών με την Τουρκία, παρά τις ενέργειές της



Δεκέμβριος 2, 2019. 21:25

Οι αρχηγοί των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, στη σύνοδο κορυφής του Λονδίνου, θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για την εδραίωση εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών για την ενίσχυση της συμμαχίας, ιδίως με την Τουρκία,  σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα επικαλούμενο τους Financial Times.



Την παραμονή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, οι σχέσεις της Τουρκίας με τους συμμάχους της, στη Συμμαχία, είναι εξαιρετικά τεταμένη λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Άγκυρας στη βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων μαχητών, που επικρίθηκε αυστηρά από τις δυτικές χώρες,  σημειώνει η εφημερίδα .


Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Economist ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξαιτίας του κακού σχεδιασμού και του συντονισμού της Συμμαχίας, κάτι που έγινε εμφανές λόγω της τουρκικής επιθετικότητας στη Συρία.


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει επανειλημμένα αγνοήσει τις αντιρρήσεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ σχετικά με την αγορά από την Άγκυρα  των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας -S-400, ενισχύοντας τις σχέσεις με τη Ρωσία, τονίζει το δημοσίευμα.


Καταλήγει το άρθρο:


«Θα ήταν καλύτερο για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσουν τη σύνοδο κορυφής αυτήν την εβδομάδα για να υπενθυμίσουν αποφασιστικά και ομόφωνα προς τον Ερντογάν ότι η αλληλεγγύη της συμμαχίας λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις».


«Moskovskiy komsomolets»

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr