Κοσσυφοπέδιο: Καταδίκη Αλβανού για ένταξη στο ISIS στη Συρία



Δεκέμβριος 11, 2019. 16:44

Πρίστινα.

Σήμερα, ο εισαγγελέας στο Κοσσυφοπέδιο εξήγγειλε κατηγορία εναντίον ενός Αλβανού για την ένταξή του στο ‘Ισλαμικό κράτος’ στη Συρία, γράφει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας.



Το Sana επικαλείται δημοσίευμα του Associated Press που αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος προσχώρησε στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS τον Ιούνιο του 2014 με ένα ακόμη άτομο, το οποίο σκοτώθηκε εκεί, ενώ ο ίδιος συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2017.


Ήταν ένας από τους 110 ανθρώπους από το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι επέστρεψαν από τη Συρία τον περασμένο Απρίλιο.


Στη διαδικασία της δίκης αποκαλύφθηκε ότι ο κατηγορούμενος πήγε στης Συρία χρησιμοποιώντας παράνομες διαβάσεις μέσω της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, ενώ στη Συρία προσχώρησε στο ISIS και επίσης ότι δημοσίευσε προπαγανδιστικά βίντεο στο Διαδίκτυο που τον έδειχναν με στρατιωτική στολή, ζωσμένος με εκρηκτικά.


Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος ανάγκασε τον τρίχρονο γιο του να εμφανισθεί σε ένα βίντεο που τον έδειχνε να φοράει μια εκρηκτική ζώνη και να κρατά ένα τουφέκι Καλάσνικοφ, ζητώντας του να πυροβολήσει.


Ο Αλβανός Κοσοβάρος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα και για την προσβολή ενός παιδιού και ενδέχεται να εκτελέσει ποινή φυλάκισης από 5 έως 15 έτη.


Σύμφωνα με τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου, εκατοντάδες άτομα εντάχθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ. Άλλοι σκοτώθηκαν και άλλοι επαναπατρίστηκαν, ενώ παραμένουν ακόμη περίπου 30 άτομα μεταξύ των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, σημειώνει το Sana.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr