Σκόπια: Το VMRO-DPMNE αρνείται να ψηφίσει νόμο για την άμυνα λόγω ονόματος



Δεκέμβριος 17, 2019. 20:50

Μεταξύ των θεμάτων της σημερινής ατζέντας στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων ήταν ο νόμος για την Άμυνα,  σύστημα και νόμος που είναι σημαντικά για την πλήρη συμμόρφωση της χώρας με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.



Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE αρνήθηκε να ψηφίσει το νόμο αυτόν γιατί αναφέρεται όχι στη «Μακεδονία» αλλά στη «Βόρεια Μακεδονία».


Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος, Χάρι Λοκβένετς αναφέρει ότι:


Οι τροποποιήσεις του παρόντος νόμου καλύπτουν επίσης το πρωτόκολλο του άρθρου 5 το οποίο αφορά τη μετάβαση από την ατομική αυτοάμυνα στη συλλογική άμυνα ή ‘η επίθεση σε ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ θεωρείται ως επίθεση εναντίον όλων των μελών ή όλης της συμμαχίας’.


Αυτός ο νόμος απαιτεί πλειοψηφία των δύο τρίτων και ως εκ τούτου απαιτείται η ψήφιση από όλους τους βουλευτές.


Ωστόσο η στάση του VMRO-DPMNE ως προς το νόμο αποδεικνύει και πάλι την υποκρισία και τον ψεύτικο πατριωτισμό του κόμματος της αντιπολίτευσης», σημειώνει ο βουλευτής του SDSM και προσθέτει:


Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE  Χρίστιαν Μίτσκοσκι και βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν ενοχλούνται όταν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα  εμφανίζονται ως κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά τώρα το συνταγματικό όνομα της χώρας στον παρόντα νόμο τους ενοχλεί και παρακωλύουν τη ψήφισή του, που είναι σημαντικός για τη συμμόρφωση με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.


Θα καταλήξει:


Ο Μίτσκοσκι και το VMRO-DPMNE δείχνουν ότι είναι ενάντια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην πρόοδο και την ολοκλήρωση της χώρας.


kanal5.com.mk


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr