Ζάεφ: Θα έχουμε νέες διαμάχες με Ελλάδα και Βουλγαρία αν νικήσει το VMRO-DPMNE



Δεκέμβριος 26, 2019. 18:03

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέες διακρατικές αντιπαραθέσεις και νέες διαμάχες με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία,  αν το VMRO-DPMNE επιστρέψει στην εξουσία,  γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.



«Το αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι υπάρχει μηδενικός αριθμός Αλβανών που θα ψηφίσει για αυτούς, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες γνωρίζουν τι σημαίνει αυτός ο κίνδυνος. Το δεύτερο είναι ότι θα αρχίσουν  άμεσες διαμάχες με τον Μητσοτάκη και τον Μπορίσοφ, νέο βέτο, νέα πίκρα, νέα εμπόδια στο μέλλον μας και στασιμότητα», είπε ο Ζάεφ.


Οι πολίτες γνωρίζουν, πρόσθεσε, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και δεν υπάρχει άλλος.


«Οι πολιτικές μας έχουν άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες που είναι οι εκλογείς μας. Είμαι πεπεισμένος ότι λάβω μια νέα θητεία πρωθυπουργού, διότι οι πολιτικές που επιδιώκουμε είναι προσανατολισμένες για το κράτος μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στη σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση.


Αναφερόμενος στην πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει το κόμμα του να προπορεύεται του VMRO-DPMNE, είπε χαρακτηριστικά:


«Έχω πει επανειλημμένα ότι η διαφορά μεταξύ του SDSM και του VMRO-DPMNE στις πρόωρες εκλογές θα είναι από 60 έως 120 χιλιάδες ψήφους. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός και τώρα η τελευταία δημοσκόπηση το επιβεβαιώνει», δήλωσε ο Ζάεφ.


Είπε ότι η ‘ICMS’ που έκανε τη δημοσκόπηση είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που χρηματοδοτείται από διεθνείς οργανισμούς και έχει εδραιώσει τη φήμη και την αξιοπιστία της με τα χρόνια, όπως σημειώνει το βουλγαρικό  ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Bgnes.
Ο Ζάεφ απευθυνόμενος στην ηγέτη της αντιπολίτευσης, είπε ότι αυτός που χάνει τις εκλογές πρέπει να εγκαταλείπει την πολιτική.


«Θεωρώ ότι θα λάβω μια νέα θητεία ως πρωθυπουργός, διότι οι πολιτικές που ακολουθούμε είναι ειλικρινείς, προσανατολισμένες προς το κράτος και δεν έχουν προκαταλήψεις. Δεν υπάρχουν άλλα μυστικά, όλα είναι γνωστά στη χώρα. Αλλάξτε τις πολιτικές σας, αν δεν θέλετε να παραμείνετε στην αντιπολίτευση πολλά χρόνια», είπε ο Ζάεφ  σε ομιλία του προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr