Η καλλιέργεια της κάνναβης στην Αλβανία αυξήθηκε κατά 1200 τοις εκατό!



Ιανουάριος 28, 2020. 15:49



Τίρανα.

Ο Αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση - SMI, Πετρίτ Βασίλι, αντέδρασε σήμερα στις ειδήσεις των ιταλικών μέσων ενημέρωσης ότι ο αριθμός των αγροτεμαχίων που έχουν φυτευτεί με κάνναβη έχει αυξηθεί δραματικά στην Αλβανία.



Σύμφωνα με τον Βασίλι, ο δρόμος της Αλβανίας προς την ΕΕ κλείνει εξαιτίας των ναρκωτικών.
Επεσήμανε ότι από το 2004 η Αλβανία ήταν στο χάρτη των χωρών διαμετακόμισης ναρκωτικών, όταν κυβερνούσαν οι σοσιαλιστές.


«Όσον αφορά την έκρηξη των ναρκωτικών στην Αλβανία, που κράτησε την Αλβανία μακριά από την ΕΕ, κρατά τώρα τους Αλβανούς σε τρομακτική ένταση και απομακρύνει τις ξένες επενδύσεις. 


Τα ναρκωτικά στην Αλβανία δεν καταπολεμούνται από την κυβέρνηση αλλά υποστηρίζονται από αυτήν και η ανάπτυξή της είναι καταστροφική».


Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί σε αυτό και η ιταλική RAI 3 ανακοίνωσε  χθες ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που παράγονται στην Αλβανία έχει αυξηθεί κατά 1200 τοις εκατό ή 12 φορές.


«Ο δρόμος της Αλβανίας προς την ΕΕ κλείνει με τα ναρκωτικά. Η Αλβανία χαρακτηρίζεται ως χώρα με ποινικό μητρώο, και αυτό είναι σε βάρος χιλιάδων φτωχών και ειλικρινών Αλβανών που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλι.


telegraf.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr