Πρώτη πτήση μετά από 20 χρόνια μεταξύ Βελιγραδίου – Πρίστινα



Ιανουάριος 20, 2020. 21:42

Η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο έκαναν το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των άμεσων πτήσεων μεταξύ των δύο πρωτευουσών τους υπό την ώθηση της Ουάσιγκτον, ένα εξαιρετικά σπάνιο σημάδι καλής θέλησης για πάνω από 20 χρόνια μετά τον πόλεμο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι τη Δευτέρα.



Η σύνδεση Βελιγραδίου – Πρίστινα που διακόπηκε από τη σύγκρουση μεταξύ της Σερβίας και της πρώην επαρχίας της, θα πραγματοποιείται από την ‘Eurowings’, θυγατρική χαμηλού κόστους της γερμανικής εταιρείας Lufthansa.


Ο επικεφαλής της Eurowings, Μίκαελ Κνίτερ δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ότι έχει υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης στο Βερολίνο μετά από «έντονες διαπραγματεύσεις» υπό την αιγίδα του Αμερικανού πρέσβη στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, που είναι και ο ειδικός απεσταλμένος από την Ουάσιγκτον  για τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο.


Στο Τwitter ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ χαιρέτισε την «ιστορική νίκη» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με αυτή «τη συμφωνία για τη δημιουργία της πρώτης άμεσης πτήσης μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου μετά από 21 χρόνια ».


Το ΝΑΤΟ


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε σήμερα την ανακοίνωση της επανάληψης των απευθείας πτήσεων μεταξύ της σερβικής πρωτεύουσας Βελιγραδίου και της Πρίστινα, της πρώην επαρχίας της, του Κοσσυφοπεδίου με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr