Έτος Ετοιμότητας το 2020 για τον αλβανικό στρατό



Ιανουάριος 17, 2020. 20:33

Το 2020 έχει χαρακτηρισθεί ως ‘έτος ετοιμότητας’ για την αλβανικό στρατό, όπως είπε ο ταξίαρχος Αλμπέρτ Μουλάι.

«Βασικός στόχος των δυνάμεων πεζικού για το 2020 είναι ο εκσυγχρονισμός της Δύναμης στο σύνολό της, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στη σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των συνθηκών κατάρτισης για την αποτελεσματικότητά του».


«Για το 2020 η μεγαλύτερη άσκηση θα είναι η «Albanian Reaction» που θα πραγματοποιηθεί στο 3ο τάγμα πεζικού στο Μπεράτι. Θα κάνουμε και άλλες ασκήσεις όπως ο «Balkan Lion» με τους Βρετανούς  και θα συνεχίσουμε με άλλες ασκήσεις όπως ο «Kalorësi» (Ιππότης)», δήλωσε ο ταξίαρχος Μουλάι.


Πρόσθεσε ακόμη:


«Όλα όσα κάνουμε είναι υπό την προϋπόθεση ότι είμαστε έτοιμοι να έχουμε έτοιμες δυνάμεις να ενεργούμε εσωτερικά για καθήκοντα προστασίας της ακεραιότητας,  σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως αποδείχθηκε στον σεισμό και όλες οι άλλες υποχρεώσεις που έχουμε στο εσωτερικό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες  είχαμε ένα έτος κατάρτισης, φέτος θα το ονομάσουμε  έτος ετοιμότητας», είπε ο Μουλάι.



mbrojtja.gov.al

 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr