Η Βουλγαρία εισήγαγε 25 χιλιάδες τόνους σκουπίδια



Ιανουάριος 16, 2020. 19:33

Σόφια.

Στη διάρκεια έρευνας στην περιοχή Πλέβεν ανακαλύφθηκε τεράστια ποσότητα αποβλήτων. Μερικά ήταν σε μορφή μπάλας – συσκευασμένα.


Όπως σημειώνεται στην τοποθεσία  αυτή η εταιρεία που τα μετέφερε δεν διαθέτει εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων, ούτε η περιοχή έχει ηλεκτρικό ρεύμα  ή τρεχούμενο νερό, ούτε υπάρχουν εργαζόμενοι στην περιοχή.


Ο Γενικός Εισαγγελέας διαπίστωσε παραβίαση του νόμου και διέταξε την Ανώτατη Εισαγγελία να παραπέμψει τον υπουργό Περιβάλλοντος και Υδάτων για έλεγχο και να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα, δεδομένου η μεταφορά των σκουπιδιών εγκρίθηκε από το εν λόγω υπουργείο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη Βουλγαρία έχουν μεταφερθεί 25 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών από την Ιταλία έπειτα από έγκριση του υπουργείου περιβάλλοντος της Βουλγαρίας.


Την ευθύνη φέρουν οι υφυπουργοί του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ατανάσκα Ντιμίτροβα-Νικολόβα, Κρασιμίρ Ζίφκοφ και Νικολάι Πετρόφ Κάντσεφ.


Η εισαγγελική αρχή έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλα τα κλειστά ορυχεία για σκουπίδια.


Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ζήτησε σήμερα ένα μορατόριουμ για τις εισαγωγές σκουπιδιών, το ίδιο είχαν ζητήσει και τα συνεργαζόμενα με την κυβέρνηση κόμματα.


Τα ιταλικά απόβλητα που προορίζονταν για τη Βουλγαρία είχαν συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν 815 τόνους σκουπιδιών που προορίζονταν για τη Βουλγαρία. Το παράνομο φορτίο ήταν σε τρένο. Η εμπορική αξία των απορριμμάτων εκτιμάται στα 130 χιλιάδες ευρώ.


news.bg
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr