Μεράλ Ακσενέρ: Το 64 τοις εκατό των Τούρκων θέλει επιστροφή στο κοινοβουλευτικό σύστημα



Ιανουάριος 27, 2020. 19:39

Η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» (İYİ ) της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ δήλωσε ότι το 64% των πολιτών επιθυμεί να επιστρέψει η χώρα σε ένα βελτιωμένο, ενισχυμένο  κοινοβουλευτικό σύστημα με ανανεωμένο σύνταγμα.


Η Ακσενέρ μιλώντας με τους πολίτες στην Αττάλεια δήλωσε ότι το σύστημα της προεδρικής διακυβέρνησης δεν είναι επιτυχημένο.


«Εύχομαι το σύστημα της προεδρικής κυβέρνησης να είναι επιτυχές, αλλά δεν μπορεί να είναι. Εμείς έχουμε μια πρόταση, όπως άλλωστε και το 64% των πολιτών μας που επιθυμεί να επιστρέψει η χώρα στον κοινοβουλευτικό σύστημα, μέσω ενός πολιτικού συντάγματος, το οποίο θα βελτιωθεί, ενισχυθεί, απελευθερωθεί από τις παλιές αποτυχίες. Αυτή είναι θέληση των πολιτών μας για το έθνος μας. Η Τουρκία πρέπει να αναπνεύσει», είπε χαρακτηριστικά.


Η Ακσενέρ κατέληξε λέγοντας ότι το Καλό Κόμμα αντιτίθεται στις αντιδημοκρατικές πρακτικές και στην εξάλειψη του διαχωρισμού των εξουσιών.


diken.com.tr

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr