Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

Πούτιν: Οι μισθοφόροι στη Λιβύη δεν εξυπηρετούν τα ρωσικά συμφέρονταΙανουάριος 11, 2020. 18:23

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ρωσίας, Χάικο Μας και Σεργκέι Λαβρόφ.Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε τις αναφορές που γίνονται για Ρώσους μισθοφόρους στη Λιβύη.


Σύμφωνα με τον  επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εάν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στη Λιβύη, τότε δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους.


«Εάν υπάρχουν Ρώσοι πολίτες εκεί, δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους και δεν λαμβάνουν χρήματα από το ρωσικό κράτος», ανέφερε ο Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «δύο χιλιάδες μισθοφόρους της ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ στη Λιβύη.


Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν πολλοί μισθοφόροι στη ζώνη των συγκρούσεων, όπως επίσης «ένας σημαντικός αριθμός μισθοφόρων έχει μεταφερθεί από τη ζώνη Ιντλίμπ της Συρίας στη ζώνη συγκρούσεων στη Λιβύη».


«Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία. Μίλησα για αυτό με τον Ερντογάν χθες», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι τα συγκρουόμενα μέρη πρέπει να αποδεχθούν τη συμφωνία για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες καθώς και η ανάπτυξη πρόσθετων στρατιωτικών δυνάμεων, σημειώνει το Ria Novosti.
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr