Στο στόχαστρο της Αμερικανικής Πρεσβείας η διαφθορά υψηλού επιπέδου στην Αλβανία



Ιανουάριος 8, 2020. 19:53

Τίρανα.

Δημιουργείται το αλβανικό FBI για τη διαφθορά που πνίγει τη χώρα


Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία ανακοίνωσε σήμερα τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (NBI) και η μονάδα έρευνας της Ειδικής Δομής κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK).


Η αμερικανική πρεσβεία  σημειώνει ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ασχολείται με την καταπολέμηση της διαφθοράς και του κράτους δικαίου σε ολόκληρο τον κόσμο.


Σύμφωνα με την διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ,  το NBI θα λειτουργήσει όπως ακριβώς και το FBI, και θα διερευνήσει τη διαφθορά υψηλού επιπέδου και το οργανωμένο έγκλημα στην Αλβανία.

Μάλιστα, θα λειτουργήσει και μια Ειδική Εισαγγελική Αρχή ως προέκταση του SPAK, η οποία θα ασχοληθεί με τις υποθέσεις που διερευνά η Ειδική Δομή κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος και θα τις εκδικάζει.


«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεσμεύεται να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να επιβάλει το σεβασμό στο κράτος δικαίου σε όλο τον κόσμο. Η καταπολέμηση της διαφθοράς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του έργου της Πρεσβείας στα Τίρανα της Αλβανίας. Οι δομές που ανακοινώθηκαν θα λειτουργήσουν όπως και το FBI και θα διερευνήσουν τη διαφθορά υψηλού επιπέδου και το οργανωμένο έγκλημα. Το δεύτερο στοιχείο του SPAK, η Ειδική Εισαγγελία ή SPO θα εκδικάζει υποθέσεις που έχουν διερευνηθεί από το SPAK», τονίζει η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα.

albaniandailynews.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr