Αλβανία: Ο Ράμα εκδίδει παράνομα υποστηρικτή του Γκιουλέν στην Τουρκία



Ιανουάριος 2, 2020. 09:00

Τίρανα.

«Όπως και στο Κοσσυφοπέδιο, έτσι και εδώ, Τούρκος πολίτης εκδίδεται παράνομα από την Αλβανία στην Τουρκία», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.



Πρόκειται για τον 42χρονο Τούρκο πολίτη Χαρούν Τσελίκ, υποστηρικτή του Κινήματος του ιεροκήρυκα του Ισλάμ, Φετιουλάχ Γκιουλέν.

Μετά την εκπνοή της ποινής του στην Αλβανία, ο Τούρκος ειδοποιήθηκε ότι θα μεταφερθεί στο Κέντρο Αιτημάτων Ασύλου, αλλά στη συνέχεια  συνελήφθη και κρατήθηκε επί ώρες στη Διεύθυνση  Συνόρων και Μετανάστευσης στη Λαπράκα (προάστιο των Τιράνων).


Η Διεύθυνση Μετανάστευσης  μετέφερε επειγόντως τον Τούρκο στο αεροδρόμιο Ρίνας, όπου οι αλβανικές αρχές, παρά τη θέλησή του, έκαναν προσπάθεια να τον στείλουν στην Τουρκία, όπου διώκεται από το τουρκικό κράτος.


Ο Τούρκος πολίτης έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, αλλά αυτό του αρνήθηκε το δικαίωμα αυτό καθώς η Διεύθυνση Μετανάστευσης αποφάσισε να τον στείλει αμέσως από το κελί στο αεροδρόμιο προς την Τουρκία.


Ο Χαρούν Τσελίκ ήταν δάσκαλος και δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στην Τουρκία. Οι αλβανικές αρχές τον ξεγέλασαν με την υπόσχεση ότι θα τον μεταφέρουν στο Κέντρο Ασύλου, αλλά τον μετέφεραν στο αεροδρόμιο των Τιράνων.  Ένας από τους δικηγόρους του δήλωσε ότι δεν τον άφησαν να επικοινωνήσει με τον πελάτη του.


Στην Αλβανία είχε εκτίσει ποινή για ψευδή προσωπικά στοιχεία, ενώ είναι γνωστό ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν χορηγεί έγγραφα, όπως διαβατήρια ή ταυτότητες σε πολίτες που θεωρούνται ως υποστηρικτές του Κινήματος Γκουλέν, και τα μέλη του καταφεύγουν στην επιλογή ψευδών εγγράφων προκειμένου να εγκαταλείψουν την Τουρκία, σημειώνει το αλβανικό Balkan Web.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr