Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για την απόφαση της Τουρκίας να στείλει στρατό στη Λιβύη



Ιταλίδα βουλευτής ζητά από την ΕΕ ‘αποφασιστική απάντηση’


Ιανουάριος 3, 2020. 19:13

Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τη χθεσινή ψηφοφορία του τουρκικού κοινοβουλίου σχετικά με ψήφισμα που επιτρέπει τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη.



Ο Πέτερ Στάνο,  εκπρόσωπος του Ύπατου Εκπροσώπου Ζοζέπ Μπορέλ,  επεσήμανε ότι η Ένωση εξακολουθεί να πιστεύει ότι η λύση της κρίσης στη Λιβύη μπορεί να επιλυθεί μόνο με πολιτικά μέσα.


Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η στήριξη των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη θα οδηγήσει μόνο σε μεγαλύτερη αστάθεια στη χώρα και σε ολόκληρη την περιοχή και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μπορέλ, «είναι σημαντικό όλα κράτη να σεβαστούν την απόφαση του ΟΗΕ για την απαγόρευση της προμήθειας όπλων στη Λιβύη».


Ο Στάνο θεωρεί ότι η σημερινή κατάσταση απαιτεί την υποστήριξη του καθενός για το έργο του διεθνούς απεσταλμένου στη Λιβύη, Γκασάν Σαλαμέ και τη διαδικασία του Βερολίνου, λέγοντας: «Είναι ο μόνος δρόμος να ακολουθήσουμε για να επιτύχουμε την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Λιβύη».


Ιταλίδα βουλευτής ζητά από την ΕΕ ‘αποφασιστική απάντηση’


 Ρώμη.

Εν τω μεταξύ η Ιταλίδα βουλευτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Μαρία Στέλλα Τζερμίνι,  κάλεσε την ΕΕ να ακούσει τη φωνή της Ιταλίας για τη Λιβύη, αναφερόμενη στην πρόθεση της Τουρκίας να στείλει στρατό στην Τρίπολη.



Η ίδια επεσήμανε ότι «οι εντάσεις αναπόφευκτα θα αυξηθούν σε μια περιοχή που έχει διαλυθεί από τις συγκρούσεις και την αστάθεια» και ότι «η Ιταλία θα είναι πι ευάλωτη στην παράνομη μετανάστευση λόγω της γεωγραφικής της θέσης».


«Χρειαζόμαστε μια κοινή, συνεκτική και αποφασιστική απάντηση», τόνισε η βουλευτής, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Aki».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr