Οι πρώτες μονάδες τουρκικού στρατού έφθασαν στη Λιβύη



Ιανουάριος 7, 2020. 19:36

Τρίπολη.

Οι πρώτες μονάδες του τουρκικού στρατού έφθασαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, σύμφωνα με αραβικά δημοσιεύματα.


 Ο επικεφαλής των δυνάμεων υποστήριξης της κυβέρνησης Σάρατζ, Νάσερ Ομάρ, ανακοίνωσε την άφιξη των τουρκικών δυνάμεων που έφεραν νέο οπλισμό στη χώρα.


«Η πρώτη ομάδα των τουρκικών στρατευμάτων μόλις έφθασε στην πρωτεύουσα της χώρας, οι δυνάμεις μας θα είναι πλέον σε θέση να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, που είναι πιστός στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ», ανέφερε χωρίς να προσδιορίσει πότε έφθασαν οι Τούρκοι στρατιώτες στην πρωτεύουσα.


Σύμφωνα με τον Ομάρ, οι πολιτοφυλακές της Τρίπολης θα μπορέσουν τώρα να καταρρίψουν τα αεροσκάφη  του Εθνικού Στρατού και η αεροπορία τους θα μπορεί να πετάει ελεύθερα στους ουρανούς της Λιβύης, θα έχει, μάλιστα, τη δυνατότητα να χτυπήσει τα νώτα του εχθρού.


Ο Νάσερ Ομάρ που ηγείται της επιχείρησης «Ηφαίστειο του Θυμού» κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ, είπε ότι τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να βομβαρδίσουν βάσεις του Χαφτάρ σε μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα.




assabeel.net, afrigatenews.net,


Α.Β.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr