Διαδηλώσεις οργής στην Τεχεράνη για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους



Ιανουάριος 11, 2020. 18:53

Εκατοντάδες οργισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους και το θάνατο  των 176 επιβαινόντων, από την Ιρανική Επαναστατική Φρουρά.



Το Ιράν εξέδωσε δήλωση το Σάββατο αναγνωρίζοντας την κατάρριψη του ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους με πυραύλους εδάφους -αέρος, έπειτα από την αύξηση των εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά, τα συλλυπητήρια των αξιωματούχων προς τις οικογένειες των θυμάτων δεν ήταν αρκετά για τους Ιρανούς.


Επί ημέρες το Ιράν αρνούνταν τις κατηγορίες της Δύσης ότι έχει την ευθύνη για το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Τετάρτη με τους 176 επιβαίνοντες.


Οι Ιρανικές αρχές δήλωσαν το Σάββατο ότι τα μέσα μαζικής άμυνας τα οποία ήταν σε επιφυλακή μετά από τις επιθέσεις των ιρανικών πυραύλων σε αμερικανική βάση στο Ιράκ, πυροδότησαν κατά λάθος ένα πύραυλο προς το αεροπλάνο.


Τα συλλυπητήρια του Ιρανού ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και του προέδρου Χασάν Ρουχανί, απέτυχαν να ηρεμήσουν τους οργισμένους Ιρανούς, οι οποίοι μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόκρυψη της αλήθειας από το κράτος, όπως σημειώνει το αραβικό Sky News.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr